kleine doekes

Peuterspeelzaal ‘Kleine Doekes’
Binnen de Doekesschool is peuterspeelzaal Kleine Doekes gevestigd. De PSZ is een samenwerking tussen de Doekesschool en Stichting Welluswijs. De  peuterspeelzaal is gevestigd in een eigen groepsruimte in de Doekesschool en sluit aan bij de identiteit en het onderwijs van de school.

De peuterspeelzaal is een professionele aanvulling op de opvoeding thuis en heeft als functie het kind optimale ontwikkelingskansen te bieden. De peuterspeelzaal richt zich op kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar en verzorgt een ontwikkelingsgericht programma. In de peuterspeelzaal is er geen scheiding tussen spelen en leren. Kinderen ontdekken in spel en kan in de peuterspeelzaal kennis maken met een breed scala aan speel- en ontwikkelingsmaterialen en krijgt zo een optimale voorbereiding op de basisschool.

De peuterspeelzaal Kleine Doekes is gehuisvest in de school en is voor peuters die in de toekomst naar de Doekesschool gaan. Dit maakt een intensieve samenwerking mogelijk tussen de leidsters van de peuterspeelzaal en de onderbouw van de school op het vlak van identiteit en onderwijs. Behalve de overeenkomst op identiteit en het onderwijsprogramma, zal de peuterspeelzaal ook deelnemen aan activiteiten en vieringen op de Doekesschool.

De peuterspeelzaal Kleine Doekes heeft de beschikking over een eigen groepsruimte in school. Peuters bezoeken veelal twee keer per week de peuterspeelzaal welke is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.45 – 11.15 uur. De tijden sluiten daarmee aan op de aanvangstijd van de Doekesschool. Op vrijdagen is er ook de mogelijkheid tot verlengde opvang tot 12.15u (eindtijd onderbouw van de Doekesschool) Een peutergroep bestaat uit maximaal 8 peuters met één leidster of 16 peuters met twee leidsters.

Interesse of vragen? Kom gerust even kijken op peuterspeelzaal Kleine Doekes. Aanmelden is mogelijk. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar op de Doekesschool of via Stichting Welluswijs. Ook zijn deze te downloaden via deze link.