kleine doekes

De Doekesschool breidt uit met een eigen peuterspeelzaal

Na de zomervakantie is op de GBS Ds. G. Doekes te Hardenberg de peuterspeelzaal Kleine Doekes gestart. Dit initiatief is een samenwerking tussen de school en Stichting Welluswijs. De  peuterspeelzaal is gevestigd in een eigen groepsruimte in de Doekesschool en sluit aan bij de identiteit en het onderwijs van de school.

De peuterspeelzaal is een professionele aanvulling op de opvoeding thuis en heeft als functie het kind optimale ontwikkelingskansen te bieden. De peuterspeelzaal richt zich op kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar en verzorgt een ontwikkelingsgericht programma. In de peuterspeelzaal is er geen scheiding tussen spelen en leren. Kinderen ontdekken in spel en kan in de peuterspeelzaal kennis maken met een breed scala aan speel- en ontwikkelingsmaterialen en krijgt zo een optimale voorbereiding op de basisschool.

De peuterspeelzaal Kleine Doekes is gehuisvest in de school en is voor peuters die in de toekomst naar de Doekesschool gaan. Dit maakt een intensieve samenwerking mogelijk tussen de leidsters van de peuterspeelzaal en de onderbouw van de school op het vlak van identiteit en onderwijs. Behalve de overeenkomst op identiteit en het onderwijsprogramma, zal de peuterspeelzaal ook deelnemen aan activiteiten en vieringen op de Doekesschool.

De peuterspeelzaal Kleine Doekes heeft de beschikking over een eigen groepsruimte in school. Op dit moment zijn er voldoende aanmeldingen om te starten met een peuterspeelzaalgroep. Kinderen gaan twee momenten per week naar de groep. Dit is dinsdag en donderdag van 8.45 – 11.15 uur en sluit daarmee aan op de aanvangstijd van de Doekesschool. Een peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters en heeft twee peuterleidsters. Wanneer er meer animo is, kan het aantal groepen uitgebreid worden.

Interesse of vragen? Kom gerust even kijken op peuterspeelzaal Kleine Doekes. Aanmelden is mogelijk. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar op de Doekesschool of via Stichting Welluswijs. Ook zijn deze te downloaden via www.welluswijs.nl