eten, drinken en overblijven

Alle kinderen van de Doekesschool blijven tussen de middag over op school. Wegens de functie van streekschool is er voor dit model gekozen. Dit gebeurt in de klas samen met de eigen leerkracht. We proberen, voor zover dat mogelijk is in een klas, een huiselijke sfeer te creëren. We beginnen met gebed en eindigen met het lezen uit de kinderbijbel, waarna gedankt wordt. Na het eten gaan de kinderen naar buiten. Alleen bij slecht weer blijven de kinderen binnen.
 
Na het eten wordt er toezicht gehouden door ouders. Dagelijks is er een vaste TSO-ouder, deze wordt ondersteund door andere ouders. Alle ouders worden hiervoor aan het begin van het schooljaar ingedeeld. Een paar kleine aandachtspunten willen we hier wel noemen: 
  • Wilt u voor de kleine pauze uw kind een gezonde pauzehap meegeven. Behalve fruit is het goed om ook drinken mee te geven. Enerzijds voor de dorst en wanneer uw kind dit na het fruit neemt, dan helpt het tegen tanderosie. U kunt een beker halfvolle melk of karnemelk meegeven, maar ook een drinkfles welke ze in de klas kunnen vullen met water. 
  • Wilt u dit  voor het middageten beperken tot brood en drinken. Een gezonde lunch vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout. 
  • Wilt u het drinken meegeven in een beker of een flesje? Op deze wijze beperken we de hoeveelheid afval. Gezond drinken voor tijdens de lunch is bijv. halfvolle melk of karnemelk. Frisdranken en vruchtensappen rekenen we niet als gezond alternatief vanwege de grote hoeveelheid suikers die deze bevatten. Natuurlijk kunnen ze ook een beker of drinkfles in de klas vullen met water.
  • Graag alle bakjes, bekers en flesjes voorzien van voor- en achternaam